Casa Dona Rosa logo
dutch logo english logo portuguese logo

Excursies

De eigenaar van Casa Dona Rosa, Gerrit, is altijd bereid dagtrips te organiseren in de prachtige omgeving van Cumbuco. Hij laat graag de verschillende landschappen en de typisch braziliaanse levenswijze zien. Onderweg laat hij je ook genieten van de culinaire geneugten van de steek.

Maar ook Citytours zijn mogelijk, met een bezoek aan de shoppingmalls van Fortaleza de beroemde avondmarkt op de Beira Mar en een swingende Braziliaanse avond in de Piratabar zal je niet snel vergeten!

Excursie op quads
Uitzicht tijdens excursie

Kennismakingstour

Een must voor iedereen die de omgeving van Cumbuco wil leren kennen! Na het ontbijt vertrekken we vanuit Casa Dona Rosa via een aantal typisch braziliaanse boerenbedrijfjes naar het nabij gelegen Caucaia, een voorstadje van Fortaleza, om een bezoek te brengen aan de traditionele overdekte markt. Je vindt er een overweldigend aanbod aan groenten fruit vis en vlees, maar ook kleding en souvenirs, waar zeker iets voor je bij zal zijn! Maar vooral zal de typisch braziliaanse sfeer je snel aangrijpen!

Na de drukte van de markt rijden we naar een oase van rust in de bergen om te genieten van een fantastisch uitzicht over de kust. Het uitzicht over de duinen van Cumbuco en Tabuba en bij helder weer over de skyline van Fortaleza is altijd goed voor een paar mooie foto's. We vervolgen onze rit door een moerasgebied dat na de regentijd geheel onder water staat, waardoor een veelheid van dieren zoals leguanen en vogels op de weg te zien zijn! Via een paar typische plattelandsdorpjes waar de mensen nog in lemen hutten wonen bereiken we de "Omnibus" een gestrande bus aan de kant van de weg waar de eigenaresse altijd bereid is een demonstratie te geven hoe een vers fruitsapje te maken van een van de vele soorten fruit van het seizoen. Na deze korte stop rijden we naar Taiba, een vissersdorpje ten noorden van Cumbuco om de lunch te gebruiken in een Pousada met en prachtig aangelegde tuin waar overal kolibri's zich laven aan de honing van de rijke bloemenzee.

Na de lunch vervolgen we onze weg via het prachtige afwisselende landschap naar Cauipe, een Lagune aan het strand die wereld beroemd is als Kitesurflokatie! Je zal genieten van de ongelofelijke kapriolen die de surfers uithalen! Aan het eind van de middag rijden we via het ruige duinlandschap of het strand weer terug naar Cumbuco om de dag af te sluiten bij een fascinerende zonsondergang in de duinen.

Verse producten in Cumbuco
Cumbuco, de markt
Excursie langs het strand
sfeerbeelden Casa Dona Rosa Terras, zwembaden en gezelligheid Casa Dona Rosa bij nacht

City tour Fortaleza

Vertek vanaf Casa Dona Rosa omstreeks drie uur in de namiddag naar Fortaleza naar de Avenida Senhor Tabosa ofwel de Bikinistraat genoemd. De Bikinistraat is een lange winkelstraat die haar naam dankt aan de vele boetieks waar op maat bikinis gemaakt worden; je wijst een stofje aan en de maat wordt opgenomen en na een uur ligt jouw bikini klaar! Maar ook vele andere boetieks met merkkleding tassen sportkleding en schoenen zorgen voor een paar uur winkelplezier! Hierna brengen we een bezoek aan de avondmarkt op de Beira Mar, het Copac Cabana van Fortaleza. De honderden stalletjes met handgemaakte kleding en souvenirs maar ook de straatartiesten en muzikanten zorgen voor een romantische sfeer. Strijk neer op een van de vele terrasjes en laat onder het genot van een braziliaanse cocktail het zuidamerikaanse leven over je heen komen!

Aansluitend rijden we naar Praia Iracema, de uitgaanswijk van Fortaleza met haar vele restaurants, bars en dicotheken om het diner te gebruiken bij retaurant La Marea, met als specialiteit "Surf "n Turf " een combinatie van gegrilde kreeft en filet mignon! Heerlijk!! Na het diner is een wandeling over de pier een aanrader! Indien je er voor kiest deze tour op maandag te maken kan aansluitend nog een bezoek gebracht worden aan de Pirata bar; de grootste buitendiscotheek van Fortaleza met shows en braziliaanse bands die haar weerga niet kennen!! Je waant je in het carnaval van Rio de Janeiro!!!

Fortaleza city
Stranden Fortaleza

Kite tours

Vanuit Cumbuco maak je een fantastische "downwinder" van ca zeven kilometer naar het nabijgelegen Lagoa do Cauipe, een laguna op het strand waar het water vlak en ondiep is maar de wind even sterke stabiel is als op zee, een ideale plek voor de beginnende kiter om te leren en voor de ervaren kiter om je kunsten te verfijnen!! Op lago do Cauipe vind je een grote variatie aan Barraca's waar je fantastische verse vis en kreeft en garnalen kan eten voor weinig geld. Downwinders ophalen aan het eind van de dag via het strand of dwars door de duinen doen we graag!! Halen en brengen is uiteraard ook mogelijk.

Kitesurfen, Kiten in Cumbuco, Brazilië